Aikataulu 2018

PERJANTAI 16.11.

15.30–21.00 Messukeskus, C-halli
Kaikki ovet on auki
Lipunmyynti C-hallissa.

16.30–17.30 Messukeskus, A-stage
3 - 2 - 1 - keltaisella liikkeelle
Brosef
Samuli Vettenranta

17.00–21.00 Messukeskus, B-halli
ILTAPALA

18.00–20.45 Gatorade Center
Sydän sanoo tahdon
LZ7 (UK)
SAVE
Roisi Roni
Jeffrey Meinz (USA)
Tikkis & Toikkis

19.00–21.30 Messukeskus
Raakapotero
Miriam
Returned
Saved From Ourselves
Markus Korri

21.30–23.15 Gatorade Center
Mä olen jo täällä - kaikki on valmiina
Remo Ronkainen
Timo Nisula
Lehterin Parvi

LAUANTAI 17.11.

8.00–9.30 Messukeskus, B-halli
AAMUPALA

8.30–9.00 Messukeskus, A-stage
Aamuhaaveita ja unelmia
Ossi Mäki-Reini & Co
Saara Ikäläinen

9.10–10.30 Gatorade Center
Ristiin rastiin rauhan ruhtinaskuntaa
Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat
NNS
Lasse Simpanen
Tikkis & Toikkis

11.00–13.15 Messukeskus, B-halli
LOUNAS

11.00–13.00 Gatorade Center ja Messukeskus
Studiot & Workshopit

11.00–13.00 Messukeskus, MN-klubi
Ison viestin todistajia
Maksetut Viulut
Cristian Gummerus
Fiskaali
Lähde Kollektiivi
Lukas Brenner

13.30–16.00 Gatorade Center
Sä oot syypää mun hymyyn
Social Beingz (UK)
Juhani Tikkanen
BigBless
Mika Poutala
Juha Heinonen
Tikkis & Toikkis

16.30–19.00 Gatorade Center ja Messukeskus
Studiot & Workshopit

16.30–19.00 Messukeskus, MN-klubi
Teatterilava
Miika Korkatti
SRO Teatterilinja: ”…and World peace.”
Xaris Finland
Hakunilan seurakunnan näyttis
Lähde Kollektiivi

17.00–19.00 Messukeskus, B-halli
ILTAPALA

19.30–23.15 Gatorade Center
Suuri sovintopäivä
Worship Central (UK)
kls.
GFM
Liitto Ensemble
Miika Korkatti
Jeffrey Meinz (USA)
Samuli Luomaranta
Pingis Super Cup -finaali

SUNNUNTAI 18.11.

8.30–9.30 Messukeskus, B-halli
AAMUPALA

8.30–9.30 Messukeskus, MN-klubi
Unelmien turvapaikka
Houm Worship
Markus Ikonen

10.00–11.00 Gatorade Center
Hyviä herätyksiä -sanajumalanpalvelus
Tom Säilä
Seppo Häkkinen
MN Houseband

10.30–12.30
LOUNAS

11.15–12.00 Messukeskus, MN-klubi
Paluu tulevaisuuteen
Jippu
Jukka Leppilampi

11.15–12.00 Messukeskus, A-stage
Seuraava aalto
MC OGE
JOONA
No Tune Brothers

12.15–14.30 Gatorade Center
Ikuisesti yhdessä
Park 7 
Audile
Mari Vuorisalmi
Open Stage 2018
Tikkis & Toikkis

 

Artistit

 

Suurimmat festaritärpit

Trubalava
Gatorade Centerin sydämessä on tarjolla trubalava sooloartisteille tai akustisille duoille. Nyt työstämään matskua, sitten treenaamaan ja marraskuussa keikalle Turkuun! Lähetä musiikkinäyte ja lyhyt hakemus osoitteeseen toimisto@maatanakyvissa.fi 23.9. mennessä.

Studiot on enemmän
Studioissa kohdataan, keskustellaan ja sukelletaan syvemmälle tietyn aiheen maailmaan. Zekkaa oma studiosi ja osallistu samalla kilpailuun, josta voittaa lippuja vuoden 2019 festareille.

Workshopeissa on aikaa hengittää
Festarihässäkän keskellä on pajat, joissa saa laittaa rennolla meiningillä itseään liikkeelle. Lajeina impro, futsal, pingis sekä Open Stage.

Maata Näkyvissä -klubi ja Raakapotero
Maata Näkyvissä -festareilta löytyy vieläkin tila, jossa artisti on ihan lähellä yleisöään. Lauantaina Maata Näkyvissä -klubilla on luvassa elävää musiikkia ja esittävän taiteen mestareita. Sunnuntaina lavalla esiintyy Jukka Leppilampi ja Jippu. Perjantaina Raakapoterossa soitetaan raskaalla säröllä ja moottorisaha kädessä.

MN EXPERIMENT 2.0
Gatorade Centerin 5. kerros on taas täynnä tekemisen riemua ja liikkuvaa yhteisöllisyyttä. Sporttisen hauskuuden takana on Maata Näkyvissä -festarit sekä KRIK Finland.

Riparitapaaminen
Kaikkia Sleyn nuorisotyön riparilla kesällä 2018 olleita riparilaisia, isosia ja ohjaajia kutsutaan mukaan yhteiseen hetkeen Messukeskukseen toiseen kerrokseen lauantaina klo 18.00. Luvassa on yhteistä hyvää ja ylläriesiintyjä.

 

Studiot

 • 1. Mikä sekoittaa mun pään?
  Kun maailma ei riitä, tarvitaan uusia kokemuksia ja parempia iloliemiä kostuttamaan kuivaa kurkkua. Levoton mieli ja rauhaton sielu hakee aina uutta ja parempaa. Tahdot tietää, mitä nurkan takaa löytyy. Rauhattomuuden ongelmasta ja suuresta löydöstä alustaa entinen Hunks-tanssija Sauli Kemppainen sekä nuorisotyönohjaaja Samuli Luomaranta.

 • 2. Rakkauden ja uskollisuuden hinta
  Kertakäyttökulttuurimme muovaa kiveen kirjoitetut arvomme rikki meneviksi savitauluiksi. Mitä tarkoittaa alttarilla sanottu ”Tahdon” ja miten niin rakkaus on ikuista? Miksi rakkaus jää, kun kaikki katoaa? Uskollisuuden ytimestä keskustelemassa Liisi Saarimaa.

 • 3. Peace of the Bible
  Jesus promises peace. What does it mean? The Bible tells about peace that transcends all understanding. We who are anxious because of our sins are forgiven. That is peace which truly goes beyond our understanding. A person who has received grace should live in peace with others and with oneself. Why? Does the peace of heart remove all other our issues? Pastor Jeffrey Meinz.

 • 4. Kalan kuvat somessa
  Mitä tapahtuu, kun syöksyn surffailemaan somen pohjattomaan mereen? Miten vastaan somen antamiin mahdollisuuksiin ja vastuisiin tuoda myös omaa kristillistä näkemystäni esiin somen maailmassa? Laita talenttisi käyttöön. Omia ratkaisujaan esittelemässä ja eteenpäin ohjaamassa Aino ’Aikku’ Kurkinen ja Jussi ’Pastorifik’ Koski.

 • 5. #rauha
  Vihan hedelmiä vastaan – aseita rauhan rakentamiseen
  Rauhaa kaivataan koteihin, kouluihin, sosiaaliseen mediaan sekä sydämiimme. Miten rakennamme  rauhaa omassa lähipiirissä, kun välit ystäviimme tulehtuu? Mitä minä pysytyn tekemään maailman rauhan hyväksi? Miten lisäämme vuorovaikutusta ja yhteisymmärrystä? What would Jesus do? Rauhaa rakentamassa kirkon kasvatuksen ja perheasiainyksiköstä Sirpa Syrjä ja Jari Pulkkinen yhteistyökumppaneineen.

 • 6. Jumalan puhelinnumero: 5015
  Meille on annettu ihmeellinen lahja ­– voimme jutella Jumalamme kanssa. Rukousta sanotaan kristityn hengittämiseksi. Poista turhat tukokset sielustasi ja pysähdy miettimään omia mahdollisuuksiasi kohdata Luojaasi rukouksessa. Täällä ollaan ison äärellä. Rukouksesta, Marika Salo ja Heli Orre.

 • 7. Valot päällä
  Jeesus sanoi meille, että te olette maailman valo. Miten selviydymme arjen paineissa ja uskon jalossa kilpailussa unelmiemme pelikentällä? Joudummeko kysymään, miten kaikki meni noin niinku omasta mielestä? Kristittynä elämisen paineista maailman keskellä Mika Poutala ja Marko Sagulin.

 • 8. Ulkopuolella, yksin
  Seurakuntaa mainostetaan paikkana, jossa kaikille on tilaa ja kaikki rakastavat toisiaan. Kuitenkin seurakunnassa toimivat samat lainalaisuudet kuin muuallakin. Miksi seurakunnassakin joku jää helposti ulkopuolelle? Ulkopuolisuudesta, toisen huomaamisesta ja lähimmäisenä olemisesta Tiina Karlsson ja Tuomas Tulenheimo.

 • 9. Mua ärsyttää
  Välillä ympärillä oleva maailma ärsyttää joka solullaan. Missä on vika, kun mistään ei löydy sitä kuuluisaa valoa tunnelin päästä? Kanssaihmisten kuittailu angstisuudesta ei ainakaan paranna asiaa. Miten kohtaan lähimmäisen arkiangstin ja mistä voisin löytää polkuja rauhaan, kun angsti ottaa ylivallan sydämestäni? Kanssasi pohtimassa pastori Lasse Räty

 • 10. Sugoi!
  Punainen aurinko nousee idästä, mutta kirsikkapuiden varjoissa sattuu ja tapahtuu paljon muutakin. Evankeliumi ei ole ollut suurin vientituote Japanin markkinoille, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista. Kohtaamisia ja valtavia tarinoita Japanista tarjoilee EO:n aktioryhmä.

 • 11. Vainotut siskot ja veljet
  Tiesitkö, että maailman kiusatuin ja vainotuin ihmisryhmä on edelleen kristityt? Mitä ihmiselle tapahtuu, kun häntä kiusataan ja vainotaan uskonsa ja vakaumuksensa tähden? Millaisissa olosuhteissa sisaremme ja veljemme elävät tänään? Mitä voimme oppia ja mistä saamme olla kiitollisia? Vainotusta seurakunnasta puhumassa Tommi Hakkari.

 • 12. Erimielisyyden uhka ja mahdollisuus
  Ennen väittelytaito oli taitolaji. Tänään mielipiteemme ja oikeassa olemisen tarpeemme jyrää kaiken. Sosiaalisessa mediassa väärän mielipiteen omaavan kaverin lyttääminen tekee onnelliseksi – vai tekeekö sittenkään? Erimielisyyden poteroita ravistelemassa. Pastori Henri Karvinen.

 • 13. Nuorisotyöntekijän sota ja rauha
  Nuorisotyöntekijöiden tapaamisessa etsitään syitä ja seurauksia: mistä tulee sisäinen sota ja rauha? Mistä kumpuavat viha, rakkaus ja muut valloittavat tunteet? Kahvikupin ääressä tuttuun tapaan kollegoita eri puolilta, Juha Heinonen sekä iltapäivän musiikkivieras Juhani Tikkanen.

 • 14. K-18-studio
  Mihin kristillinen usko minua velvoittaa ja miten kerron uskostani kaverille? Ystävän lohduttaminen elämän ahdistuksissa on haastavaa – mutta kuinka vaikeaa onkaan varoittaminen! Suvaitsevaisuus kuuluu kristilliseen rakkauteen ja ihmisarvoon. Kukaan ei saa tulla sorkkimaan toisen yksityiselämää, mutta entä jos haluaa varoittaa? Milloin hyvä tarkoitus kääntyy toisen loukkaamiseksi? Missä kulkee välittämisen ja hengellisen väkivallan raja? Vaikeita ja kipeitä rajapintoja kartoittaa Erkki Koskenniemi. Musiikkivieraana Voice of Finlandista tuttu Samuli Vettenranta.

 
 

Workshopit

 • 1. Impro
  Tartu hetkeen ja mahdollisuuteen. Käännä turhat käsijarrut pois päältä ja heittäydy impron vietäväksi. Nyt on tarjolla hyviä eväitä ja avoimia ovia draaman kautta itseilmaisuun. Niitä tarjoaa draamaohjaaja Tytti Jäppinen.

 • 2. Pingis
  Viime vuonna kruunattiin taas festareiden pingismestari. Jos tunnet pienen valkoisen pallon salaisuuden, tänä vuonna voi olla sinun vuorosi! MNF-pingisturnaus on taas täällä, ja loppuottelu pelataan festariyleisön edessä. Ilmoittaudu mukaan! Pingismenossa mukana Eetu Airevuo ja Mikko Matkoski.

 • 3. Futsal
  Taas on aika ja mahdollisuus karistaa hetkeksi koko festarihässäkkä ja ruuhka ympäriltä. Futsal kutsuu sisäratojen Maradonat, Messit ja Ronaldot nauttimaan pelaamisen ilosta ja kuningaslajin suuresta yhteydestä. Festaripelit pystyyn pistää Kuuvuoren Laakin miehet Leo Brenner ja Joonas Toskala.

 • 4. Open Stage
  Avoin lava kutsuu laittamaan lahjat likoon ja talentit käyttöön. Jokaisella on nyt mahdollisuus omaan festarikeikkaan! Leevi Helo juontaa lavaa positiivisen palautteen kanssa ja yksi Open Stage -esiintyjä pääsee sunnuntain iltapäiväkonsertissa keikalle koko festarikansan eteen!

 

Skabat

Maata Näkyvissä -festareilla on erilaisia kilpailuja, joihin voit osallistua. Osa skaboista on ennakkoon ja osa festareilla.

Lego stop motion!
Suunnittele ja toteuta yksin tai kavereidesi kanssa 30 sekunnin mittaisia legoanimaatioita festariteemalla Rauha. Parhaat palkitaan ruhtinaallisesti!

Festaripingis Super Cup
Festaripingistä pelataan lauantaina workshopien aikaan. Ilmoittaudu mukaan ja raivaa paikkasi karsinnoista lauantai-illan superfinaaliin.

Ilmoittaudu tästä!

Vuoden Festariseurakunta
Mieti porukkasi kanssa perustelut sille, miksi juuri teidän seurakuntanne on Festariseurakunta vuosimallia 2018. Lähettäkää perustelunne meille ja titteli voi olla teidän!

Ilmoittaudu tästä!

#rauhanäkyvissä
Postaa kuvasi Instagramiin ja tägää se #rauhanäkyvissä ja @maatanäkyvissä. Postaajien kesken jaetaan superpalkintoja, joilla kaikki isot festariovet aukeavat. Voita kierros kulissien taakse bakkärille!
Huom! Muista, että tilisi tulee olla julkinen, jotta löydämme oikeat kilpailukuvat.