SINÄKIN VOIT VAIKUTTAA FESTARIOHJELMAAN – TAI PÄÄSTÄ LAVALLE

Moni haluaa festareilla paitsi nähdä idolinsa, myös päästä itse lavalle esiintymään. Festareita onkin kehitetty viime vuosina siihen suuntaan, että nuoria näkyisi aiempaa enemmän myös lavalla.

Yksi uusi esiintyjä vuoden 2017 festarilavalla oli NNS. Edellisillä festareilla NNS esiintyi Open stagella, josta meni video jälkikäteen festareiden silloiselle projektipäällikölle Lauri Halmeelle. NNS haki festareille esiintymään, ja huhtikuussa 2017 Halme soitti ja pyysi bändin festarikeikalle.

NNS:n polku on tuntunut Jumalan johdatukselta:

– Vauhdilla on menty. Tuntuu, että Herra on johdattanut paikkoihin ja on tullut tilaisuuksia, joihin olemme päässeet tarttumaan. Kaikki on ollut uusien juttujen opettelua ja bändin vision miettimistä, Tuomas Uusitalo ja Pekka Sormunen kertovat.

Niille, jotka haluaisivat festareille esiintyjiksi, Tuomaksella on neuvo:

– Kannustan kaikkia musiikista kiinnostuneita kristittyjä, että lähtisivät tekemään gospelkentälle omaa juttuaan rohkeasti. Vedenpitävää ohjetta festareille pääsemiseen ei tietysti ole, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Ehkä se kuitenkin, että lähtee tekemään rukouksesta käsin Herran kanssa, harjoittelee ja tekee, esimerkiksi ottaa yhteyttä omaan seurakuntaan, voisiko päästä esiintymään. Siitä se lähtee.

Pekka nyökyttelee vieressä ja lisää, että esiintyminen festareilla ei saisi olla itseisarvo tekemiselle.

Jos haluat kokeilla, olisiko sinun mahdollista päästä oman talenttisi kanssa festarilavalle, kuvaa itsestäsi video ja lähetä se Maata Näkyvissä -festareiden toimistoon. Seuraavat festarit ovat jo työn alla.

Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen kertoo, että eri tapahtumien seuraaminen Suomessa alkaa heti vuodenvaihteessa.

– Itse olin tarkoituksella katsomassa Twelve24:n keikkakuntoa Lempäälässä. Lisäksi katsomme tammikuun aikana koko viime vuoden festarit läpi videolta projektipäällikkö Maaria Toskalan kanssa ja pohdimme, mikä toimii ja mikä ei.

Festareiden ohjelmatoimikunta kokoontuu alkuvuodesta, ja sieltä saatujen ideoiden pohjalta ryhdytään varsinaisesti valmistamaan ohjelmaa.

– Ohjelmatoimikunnassa on tyyppejä Sleyn nuorisotyön hoodeilta sekä paikallisseurakunnista, Heinonen selventää.

– Suomen juttujen lisäksi tarkkailemme Euroopan tapahtumia, ja toukokuussa on tarkoitus matkata projektipäällikkö Maarian kanssa Englantiin festarivierailulle.

Heinonen kertoo, että Maata Näkyvissä -festarit tehdään Suomen nuorelle seurakunnalle ja artistit valitaan festareille pitkälti palautteen mukaan. Jos ohjelmaan haluaa vaikuttaa, kannattaa siis antaa aktiivisesti palautetta.

Anna Korpi