Festarileirillä ollaan yhtä Jumalan suurta perhettä

Tänä vuonna festarileirillä esiintyy muun muassa KLS eli Kiitän Luojaani sinusta. Haastatteluhaaviin tarttui yhtyeen kitaristi, Kimmo. Hän kertoo, että KLS:n jäsenistä kukaan ei ole koskaan ollut festarileirillä leiriläisenä, mutta keikkoja he ovat vetäneet siellä useasti. KLS tunnetaan rokkaavana yhtyeenä, mutta tänä keväänä bändillä on enemmän akustisia kuin rokkikeikkoja. Näin myös festarileirillä.

– Akustisesti fiilistellen on paljon enemmän läsnä kuin rokatessa, jolloin piiloudutaan massiivisten saundien taakse. Siinä on enemmän sellaista ”kaikki yhdessä” -henkeä kuin rokkikeikoilla, jolloin kuulijat jäävät välkkyvien valojen varjoihin ja huomio keskittyy lavan tapahtumiin. Akustisilla keikoilla tällainen asetelma ei tule niin vahvasti esiin ja ihmisille voi oikeasti rupatella soittamisen lomassa. Se on mahtavaa, Kimmo hehkuttaa.

Jumalaan voit aina luottaa

Festarileirin teema on ”Voit luottaa minuun”. Kimmo toteaa sen olevan lause, jonka sanominen toiselle on todella vaikeaa.

– Välillä sitä pelkää, pystyykö olemaan toisen luottamuksen arvoinen ja oikeasti pitämään lupauksensa. Myös tuon lauseen vastaanottaminen on vaikeaa. Sydämessään jokainen toivoo, että voi turvallisin mielin luottaa toiseen, mutta kun luottamus rikotaan, sen takaisin rakentaminen on vuosien työ eikä senkään jälkeen kaikki ole entisellään, Kimmo pohtii ja lisää:

– Jumala pitää meistä hyvää huolta, vaikka välillä tuntuukin, että olisi tuuliajolla. Moni Raamatun henkilökin koki elämässään hengellisen kriisin, mutta silti Jumala kaiken jälkeen osoitti asioiden olevan hyvin. Tämä rohkaisee meitäkin olemaan turvallisin mielin. Me KLS:n jannut osataan välillä olla todella tomppeleita ja söhlätä elämässämme, mutta monesti olemme saaneet todistaa, että asioiden on pitänytkin mennä juuri niin. Vaikka itsestä tuntuu, että on hukassa, voi aina luottaa siihen, että Jumala kulkee meidän edellämme.

Tule sinäkin festarileirille!

Kimmo kertoo uusien ihmisten tapaamisen olevan keikkojen parasta antia ja rohkaisee kuuntelijoita tulemaan koska vain juttelemaan bändiläisten kanssa. Tähän on mahdollisuus myös festarileirillä. Hän varoittaa, että he voivat olla vähän vanhoja ja tylyn näköisiä rokkijätkiä, mutta lisää pilke silmäkulmassa:

– Eivät sedät pahoja ole, vaikka ne onkin vähän rumia!

Haastattelun lopuksi Kimmo rohkaisee kaikkia nuoria tulemaan mukaan festarileirille:

Siellä tunnelma on vahvasti aistittavissa. Kerran oikeasti säikähdin, miten lujaa porukka alkoi laulaa mukana erästä lauluamme. Se kertoo siitä, että leirillä kaikki ovat yhtä suurta perhettä, jossa iloitaan vieressä istuvan läsnäolosta. Niin sen kuuluukin olla.

 

Petra Snickars