suljetan

Tärkeimmät festaritärpit ja -skabat

Maata Näkyvissä

Maata Näkyvissä -festareilla on ilo ja kunnia esitellä entistä monipuolisempi artistikattaus. Ulkomaalaisten vieraiden joukossa on kaksi festariyleisön suosikkia sekä pääesiintyjä, joka saapuu Turkuun ensimmäistä kertaa. Amerikkalainen Tenth Avenue North kiertää jenkeissä pääesiintyjänä suurimmilla kristillisillä festareilla. Lauantai-illan pääkonsertissa nähdään myös uutta musiikkiaan esittelevä Park 7, asfalttisoturi Ruudolf sekä ghettopaimen Roisi Roni.

Perjantai-illan erikoisvieras on manchesterihyppyyttäjä LZ7, jonka esiintyessä on aina isot bileet käynnissä. Silloin viimeistään tiedetään, että Maata Näkyvissä -festarit ovat käynnissä. Saksalainen suomenystävä Good Weather Forecast tuo hyvää tuulta ja meininkiä lauantain iltapäivään.

Maata Näkyvissä -festareilla on luvassa monipuolinen mutta tiivis paketti musiikkia, yhteyttä ja sanaa Jumalan lupauksien parissa teemalla ”Voit luottaa minuun”.

Studiot antavat enemmän

Lauantaina tarjotaan taas syväsukelluksia uskonelämämme eri teemoihin. Studioissa poraudutaan alustusten ja keskustelun kautta uskollisuuteen, vihaan, kärsimykseen, rakkauteen ja moneen muuhun ajankohtaiseen teemaan. Jos haluat tietää vähänkin enemmän, älä missaa studioita.

Maata Näkyvissä -klubi

Messukeskuksen menomesta numero yksi on Maata Näkyvissä -klubi. Klubilla tarjotaan intiimisti messevän erilaisia kattauksia läpi viikonlopun. Raakapoterossa perjantaina soitetaan rankalla kädellä alternatiivimusiikin hengessä. Lauantain ensimmäinen kattaus tarjoaa monipuolisesti gospelin ja kristillisen ilmaisun helmiä, iltapäivää vietetään teatterilavan merkeissä. Sunnuntaiaamun unihiekat karkotetaan paluuta tekevän Great Wide Northin tahdissa. Ennen puolta päivää juhlitaan Pekka Simojoen ja Exitin kanssa heidän 30-vuotista taivaltaan.

A-stage

Messukeskuksen toisella lavalla tehdään monta lähtölaskentaa. Perjantaina sieltä saadaan tunnelmallinen varaslähtö koko festareille. Lauantaipäivän ensimmäiset Sanat ja sävelet huudetaan ulos A-stagella. Sunnuntaina samalla lavalla esiintyvät gospelin huomisen toivot.

Open Stage

A-stagen erikoisspecial – paikka, jossa pääset näyttämään omaa osaamistasi. Open Stage on avoinna festarilauantaina kahteen kertaan workshopien aikana. Nyt valmistamaan omaa esitystä festarikansan iloksi. Yksi esitys pääsee koko kansan eteen sunnuntain päätöskonsertissa.

MN EXPERIMENT

Festarikansan yhteistä tekemistä ja kohtaamista lisätään ison hallin omilla aktiviteeteillä. Gatorade Centerin ja Messukeskuksen käytävillä on useita mahdollisuuksia pitää hauskaa yhdessä.

Riparitapaaminen

Maata Näkyvissä -festareilla palataan hetkeksi omaan riparikesään. Kaikille kesällä 2017 Sleyn nuorisotyön riparin käyneille leiriläisille, isosille ja ohjaajille on oma riparitapaaminen Messukeskuksen toidessa kerroksessa. Luvassa yhteistä fiilistelyä, tarjoilua ja yllätysesiintyjä.

Suomalaisen messun laulut

Itsenäisen Suomen 100-vuotisen taipaleen kunniaksi sunnuntain jumalanpalveluksena on varsin kuuluisa ja menestynyt Suomalainen messu ilman ehtoollista. Suomalaisen messun kantaesitys on ollut aikoinaan juuri Maata Näkyvissä -festareilla.

 

Festari-skabat

Maata Näkyvissä -festareille kuuluvat kunnon kisat. Tässä infoa vuoden 2017 kisoista.

Festaripingis Super Cup

Viime vuoden mestaruus meni Muurameen. Onko tänä vuonna sinun vuorosi? Useimman seurakunnan varustukseen kuuluu edelleen pingispöytä, verkko, mailat ja pieni valkoinen pallo. Ilmoittaudu mukaan Maata Näkyvissä -festareilla pelattavaan Super Cupiin ja ota kaverisi kannustamaan! Alku- ja välierät pelataan Messukeskuksessa lauantaina ja finaali Gatorade Centerissä lauantain pääkonsertissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Maata Näkyvissä -festariseurakunta 2017

Onko tänä vuonna teidän vuoronne loistaa parrasvaloissa vuoden festariseurakuntana? Kokoa porukalla hyvät perustelut sille, miksi juuri teidän seurakuntanne pitäisi valita vuoden festariseurakunnaksi. Perusteluissa painavat erityisesti menneet festarikokemukset, seurakunnan tunnelma, henkilökohtaiset saavutukset ja ennen kaikkea huumori. Ei muuta kuin pilkettä silmäkulmaan ja anomuksia rustaamaan! Vuoden seurakunta palkitaan festareilla lauantaina.

Ilmoittautudu viimeistään 10.11. klo 15 tästä linkistä!

Meidän Jengi -videokisa

Tämän vuoden uusi skaba on festari-videokilpailu. Kuvaa oman seurakuntaporukan kanssa maksimissaan 25 sekunnin mittainen video, joka kertoo teidän porukan meiningistä, ja lähetä video meille osoitteeseen toimisto@maatanakyvissa.fi. Videoita voi nähdä Maata Näkyvissä -festareilla viikonlopun aikana, ja parhaat videot palkitaan. Videot on hyvä toimittaa viimeistään torstain 16.11. aikana.

Tunnaribiisi-kilpailu

Tänä vuonna Maata Näkyvissä -yhteislaulutunnaria haetaan kilpailun avulla. Nyt säveltämään ja sanoittamaan omaa kappaletta teemalla Voit luottaa minuun! Kun saat biisin valmiiksi, lähetä se meille. Ehkäpä koko Gatorade Center laulaa täysillä housebandin säestämänä juuri sinun biisiäsi marraskuussa. Festariteema Voit luottaa minuun tulee raamatunkohdasta ”Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa.” (1. Tess. 5: 24) ja sitä voi käyttää inspiraation lähteenä halutessaan.
Lähetä kappaleesi viimeistään 18.9. osoitteeseen toimisto@maatanakyvissa.fi. Sisällytä viestiin demo, sanat ja nuotit tai ainakin soinnut.

#voitluottaaminuun

Käytä luovuutta ja ota teemalla ”Voit luottaa minuun” kuva itsestäsi ja tägää se #voitluottaaminuun ja @maatanakyvissa. Osallistuneiden kesken jaetaan arvokkaita paikkoja backstagekierrokselle. Arvonta suoritetaan 16.11. ja voittajille ilmoitetaan kommentoimalla kuvaan.

HUOM! Huomaathan, että tilisi tulee olla julkinen!