suljetan

Studiot ja workshopit

Studiot

1. Kallista vai halpaa armoa?
Miten niin ilmainen armo? Riparilla armo avattiin näppärästi lyhenteenä sanoista ansioton rakkaus minun osakseni, mutta muistisääntö ei lämmitä, kun mielen päällä on oma paha olo ja syyttävä sydän. Mistä armon voi saada omalle kohdalle ja mitä ovat armolahjat? Armoa etsimässä Ville Auvinen sekä Silja-Kaisa Pöyliö.

Gatorade Center, Ooppera

2. Muukalainen?
Kenellä on oikeus pitää itseään suomalaisena? Mitä voimme oppia muista kulttuureista saapuvilta ja menetämmekö jotain, jos kohtaamme toisen silmästä silmään vertaisena? Keskustelua kulttuurien kohtaamisesta ja ennakkoluulojen hälventämistä. Mitä maahan juuri saapunut ajattelee Suomen kulttuurista ja miten kristityn tulisi heihin suhtautua? Awat, Arash ja Sami Haveri.

Gatorade Center, Placido

3. Anger, hate and hardheartedness
How does a Christian deal with feelings of anger? What does Paul mean when he says: “In your anger do not sin”? When is revenge justified? Or is a Christian allowed to get even? Is a Christian not allowed to feel hate? How can my heart become more loving when I’m too weary to even care about my loved ones and yet the Bible tells me to love everyone, even my enemies? Dan Weber from Omaha, USA

Gatorade Center, Sport Bar

4. Edessä pelottava tulevaisuus
Kaikki ohjeistavat pyhään huolettomuuteen ja ”päivä vain ja hetki kerrallaan” -mentaliteettiin. Mutta mitä teen ja auttaako Jumala, kun huominen vyöryy päälle ja tulevaisuuden unelmat ovat vielä hakusessa? Missä on minun paikkani miettiessäni kesätyö-, koulu- tai jatko-opiskelupaikkaa? Mistä eväitä ja rauhaa oman paikan löytämiseen? Heli Vikstén.

Gatorade Center, Daltons’ Saloon

5. Rakkauden riemua ja rimakauhua
Puistossa penkki, tyttö ja poika ja vuosisadan rakkaustarina. Elänkö minä tarinani onnellisesti loppuun asti ja miten pääsen edes tarinan alkuun? Näkökulmaa ja kyynärvartta vatsanpohjan perhosien kohtaamiseen ja eväitä seurusteluun. Hellyyden ehdoista, puhumisesta ja pussaamisesta sekä seksuaalisuuden lahjasta Mari ja Martti Ahvenjärvi.

Gatorade Center, Bistro Metropol

6. Mitä järkeä on uskossa?
Valtavan avaruuden äärellä huutaa yksinäinen epäilijä täydelliseen pimeyteen. Onko tässä mitään järkeä? Mistä saan varmuuden uskolleni ja täyttymyksen Jumala-kaipuulleni? Tiedon portailla kysellään järkeä ja uskoa. Onko Jumala todella olemassa? Onko lapsenkaltainen usko luuserien pelleilyä vai todellinen keino selviytyä eteenpäin? Pohdintoja luotsaa rukoileva kädellinen Lauri Kemppainen.

Gatorade Center, Deli Corner

7. Raha ja oikea rikkaus
Rahan ja rikkauden vaaroista varoitellaan Raamatun lehdillä. Täytyykö kristityn luopua kaikesta vai miten survon kamelini neulansilmän läpi? Miksi Vanhan testamentin uskonsankarit rikastuivat eikä Jeesuskaan ollut kerjäläismunkki? Joudunko näppäilemaan uutta ja kiiltävää luuria aina syyllisyys rinnassani? Kristityn suhteesta rahaan ja rikkauteen Erkki Koskenniemi.

Messukeskus, 2.krs., Kokoustila 1

8. Verrattomia vertauksia
Jeesus puhui usein vertauksin. Toiset vertaukset hän selitti, mutta toiset jäivät kuulijan vastuulle. Voiko vertauksen ymmärtää väärin? Mitä Jeesuksen ajan vertaukset puhuvat meille vuonna 2016? Mistä hän nyhti aiheet lukuisiin vertauksiinsa ja millaisia eväitä me niistä saamme matkaamme? Lauri Thurén.

Gatorade Center, Pop

9. Olen todella kaunis, olen todella viisas
Kaunistammeko itseämme peittääksemme epävarmuutta vai huomion ja ihailun takia? Maailma huutaa korjaamaan ulkonäölliset virheemme ja yrittämään kovemmin, mutta mitä Raamattu sanoo botoxista ja täydellisen suorituksen tavoittelusta? Miltä Jumala odottaa meidän näyttävän ja odottaako hän meiltä tuloksia? Onko pinnan puunaaminen pinnallista ja miten huomioimme sisäistä kauneutta? Mari Vuorisalmi ja Santtu Perkiö.

Messukeskus, Bankettisali 1

10. Uskon merkit
Haluaisitko varman ulkoisen merkin siitä, onko uskosi oikeasti pelastavaa uskoa? Meille on annettu ja asetettu Pyhän Hengen välineet uskomme merkiksi ja niillä on hieno nimikin – sakramentti. Mitä sakramentit kertovat ja miksi ne antavat varmuudella uskon, joka riittää ja pelastaa? Pasi Palmu.

Gatorade Center, Numppa

 11. Väärin uskottu
Sanotaan, että jokainen tulee autuaaksi omalla uskollaan. Ympärillä sykkivä maailmamme tarjoaa ajatusmalleja, jotka tuppaavat mukaan uskontunnustukseemme. Nyt otamme riemukkaan askeleen sivusuuntaan sekä peilaamme matkamme hämmästyttäviä harhaoppeja todeten, ettei mikään ole muuttunut. Asiaa harhaopeista ja uskon identiteetistämme Timo Nisula.

Messukeskus, 2. krs., Kokoustila 2

12. Ystäväni Afrikassa
Me pohjoisen pallonpuoliskon asukit hytisemme kylmästä kadehtien päiväntasaajan ikuista aurinkoa. Kaukana merien takana elävät ystävämme, jotka heräävät auringonpaisteeseen sodan, kivun ja murheen keskellä. Maailmojen kohtaamisesta ja pienen ihmisen vaikuttamisen kansainvälisistä mahdollisuuksista. Etelä-Sudanin lähetti Antti Saarenketo ja lähetyspastori Lasse Räty.

Messukeskus, Kokoustila 7

13. Armollista meininkiä (työntekijästudio, vain iltapäivällä)
Se hetki viikonlopusta, kun kollegat kohtaavat kahvikupin ääressä. Arjen kiireistä, leiri-viikonlopuista ja pitkälle menneistä illoista on rakennettu nuorisotyöntekijän armoton armo. Armo, rauha ja ilo ovat sanoja, jotka usein pääsevät suustamme nuorten porukan edessä hartautta pitäessä, mutta saattavat olla sydämen tasolla kauempana hakusessa auton pysähtyessä kotipihaan. Armoa etsimässä ja kohtaamassa Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja kumppanit.

Gatorade Center, Business Club

K18-studio: Vain hurskas vai van Hurskas?
Olenko varma, että pääsen taivaaseen? Voinko ylipäänsä saada varmuuden siitä? Mitä on evankeliumi? Näihin kysymyksiin tiivistyy luterilaisuus ja kysymyksiin on myös olemassa selviä vastauksia. Vastausten penkomista ja niiden sudenkuoppien välttämistä, jotka vievät meidät salakavalasti pois harvojen tallaamalta kapealta polulta. Aihetta pohtimassa Evankelisten Opiskelijoiden pääsihteeri Aleksi Kuokkanen ja musiikkivieraana Samuli Luomaranta.

Messukeskus, 2.krs., Kokoustila 3

WORKSHOPIT

1. Open Stage
Nyt kynttilät pois vakkojen alta ja kaikki mausteet yhteiseen soppaan. Olitpa muusikko, koomikko, tanssija tai jonkin muun taiteenlajin taitaja, nyt on sinun tilaisuutesi loistaa festareiden valoissa. Yksi esiintyjä nostetaan Open Stagelta esiintymään päälavalle sunnuntaina.
Open Stage järjestetään Messukeskuksen A-hallin lavalla klo 11-12 ja 16.30-17.30. Ilmoittautuminen tapahtuu lavan läheisyydessä, jonotusjärjestyksessä.

Messukeskus, A-halli

2. Streetdance
Yksi festariviikonlopun jaloimmista ilmaisemisen muodoista on tietysti katutanssi. Tanssipaja kutsuu sinua modernin tanssin keinoin kohtaamaan itseäsi, Jumalaa sekä muita samanhenkisiä ystäviä. Studio sopii sekä vasta-alkajalle että hiukan pidempään tanssineille. Tanssipajaa vetää Jyväskylän Kristillisen tanssikoulun ohjaajat.

Gatorade Center, Hall of Fame Cafe & Bar

3. Festaripingis Super Cup
Jokainen seurakuntaryhmä voi ilmoittaa oman edustajansa pingisturnaukseen, jossa ratkaistaan Suomen paras festaripingiksen pelaaja. Kaksi lohkoa, joissa molemmissa ratkaistaan kylmähermoisin pelaaja. Finaali nähdään lauantain pääkonsertissa Gatorade Centerissä. Festaripingistä hostaamassa Eetu Airevuo.

Messukeskus, Bankettisali 2

Jokainen ilmoittautunut seurakunta ratkaisee edustajansa ennen Maata Näkyvissä -festareita. Oman seurakuntansa pingismestari pääsee edustamaan seurakuntaansa Festaripingis Super Cupiin. Alku- ja välierät pelataan kahdessa lohkossa lauantaina 19.11. ja lohkojen voittajat pelaavat eeppisen finaalin lauantaina Gatorade Centerin pääkonsertissa.

Seurakunnan edustajan oltava alle 19-vuotias. Ilmoittautuminen viimeistään 4.11.
Ilmoittaudu tästä.

4. Futsal
Festariruuhkan keskellä seisoville tai konserteissa istuville nuoren seurakunnan actionia kaipaaville jäsenille tarjotaan mahdollisuutta pitää hauskaa yhdessä pelaamalla. Ota mukaan sopivat pelikamppeet ja lähde mukaan haistelemaan maalipaikkoja Joona Vuorisen johdolla.

Lähtö Gatorade Centerin pääaulasta