suljetan

Studiot ja workshopit

Studiot

1. Lupauksen pettäjän päiväkirja
Petit lupaukset ja kanssaihmisten luottamuksen. Joku lyö hartioihisi että ei se mitään, elämä jatkuu – vai jatkuuko? Mistä pettäjä löytää armon itsensä ja muiden kanssa? Montako kertaa kehtaa pyytää Jumalalta anteeksi. Pettäjän päiväkirjaa avaamassa nuorisotyönohjaaja Samuli Luomaranta.
Gatorade Center / Dalton’s Saloon klo 11 ja 16.30

2. Raamattukioski
”Odota Jumalaa!” – Ruikutus vai ylistys? (vain aamupäivällä)
Kuinka oppisin rukoilemaan Jumalaa niin supertehokkaasti, että rukoukseni kuultaisiin varmasti.  Entä millaisia rukouksia Jumala haluaisi meiltä kuulla? Nyt nenästä kiinni ja syväsukellus psalmin kirjan maisemiin Antti Laadon johdolla.
Gatorade Center / Placido klo 11

Herra antoi, Herra otti (vain iltapäivällä)
”Herra antoi, herra otti”, sanoi Jumalan mies isojen vastoinkäymisten jälkeen. Kun vaikeudet jatkuivat, sama kaveri kirosi jo syntymäpäivänsäkin – mutta toivoaan hän ei menettänyt. Kärsivän Jobin synkkäsävyistä postia availemassa Pekka Lindqvist.
Gatorade Center / Placido klo 16.30

Raamattukioski auki festareiden ajan Placidossa. Aukioloajat: la 9-21, su 13-14.30. Paikalla Turun Åbo Akademin -pastoritohtorit Antti Laato ja Pekka Lindqvist.

3. Is the Bible truly God’s word?
How many times have you been told to trust the Bible? What to do in times of doubt, when it is hard to believe that the Holy Bible is truly the Word of God? Is it harmful to disagree with God? How to be sure that the Bible really is God’s word? On trust and reliability of the Bible, pastor Dien Taylor.
Gatorade Center / Sport Bar klo 11 & 16.30

4. Pieniä valheita
Saatamme puhumme toisistamme vähän pahaa, jos se kirkastaa omaa kilpeämme. Missä on totuuden ja valheen raja, kun unohdamme tarinastamme meille epäedullisen kohdan? Onko valkoisia valheita, ja mikä on hyväksyttävää totuuden venyttämistä? Pahan puhumisen ja totuuden anatomian parissa puhetaidon asiantuntija numero yksi: Antti Mustakallio.
Gatorade Center / Bistro Metropol klo 11 & 16.30

5.Ystäväni kuolema
Millainen on hyvä kuolema? Onko kuolema koskaan ystävä, ja milloin elämämme on niin arvotonta, että kuoleman jouduttaminen on perusteltavaa? Saako kuolemasta puhua iloisesti ja vapautuneesti? Mitä Raamattu tarkoittaa sanoessaan ”vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema”? Kuolemasta alustaa terveyskeskuslääkäri Johanna Kortelahti.
Gatorade Center / Dalton’s Saloon klo 12.15 & 18

6. Minä, mukava lähimmäinen
Meillä on toinen toisemme. Kokoonnumme yhteen ja nautimme toistemme seurasta, paitsi silloin kun toinen ärsyttää, väsyttää tai loukkaa. Mitä eroa on huomaamisella ja huomioimisella?  Miten niin kaikkia ei tarvitse rakastaa, mutta jokaista pitää sietää? Lähimmäisyydestä – nuorisotyönohjaaja Anna-Maria Sironen.
Gatorade Center / Ooppera klo 11 & 16.30

7. Minä en lähde pois
Kun yksinäisyytemme on niin suurta, että omat ajatukset tuntuvat betonijyrän tärytykseltä, olemme pudonneet yksinäisyyden mustaan aukkoon. Kun huudat yössä eikä kukaan kuule, Kaikkivaltiaan käsivarret ovat lähempänä kun arvaatkaan. Kertomuksia Jumalan uskollisuudesta ja luovuttamattomasta rakkaudesta yksinäisyytemme keskellä, nuorisopastori ja teologian tohtori Erkki Koskenniemi.
Gatorade Center / Bistro Metropol klo 12.15 & 18

8. Tulevaisuus, tehtävä ja tarkoitus
Elämä on täynnä valintoja. Yhteishaku, lukio vai ammattioppilaitos on ensimmäinen rasti matkalla, jossa valinnat vaikeutuvat jatkuvasti. Käyn koulua kulkien kohti unelmiani, kysellen samalla omaa paikkaani elämän estradilla. Tulevaisuuden kohtaamisesta ja oman paikan etsimestä ja löytämisestä, nuorisotyönohjaajat Johanna Paloposki ja Lasse Simpanen.
Gatorade Center / Sport Bar klo 12.15 & 18

9. ”Minä olen Jumala enkä ihminen” – Miksi Jumala sanoo näin?
Hoosean kirjassa Jumala sanoo, ettei ole ihminen. Myös Mooses toteaa, että Jumala ei valehtele ihmisten tavoin.  Mitä Sana kertoo Jumalan olemuksesta ja millaisia suuntaviivoja   Jumalan olemus antaa vaelluksellemme matkatessamme kohti taivasta? Ville Auvinen.
Messukeskus / Kokoustila 2, 2. krs. klo 11 & 16.30

10. Ilosanomaa ja ihmisiä Suomenlahden takana
Helsingistä parin tunnin laivamatkan takana puhutaan melkein samaa kieltä kun täällä. Kaupat ovat saman nimisiä ja useassa kadunkulmassa on R-kioski. Kuitenkin Viro on Euroopan ateistisin valtio, joka kutsuu evankeliumin työhön sinua ja minua. Emme saa unohtaa ystäviämme ihan vieressä. Lähetystyön mahdollisuuksia ja haasteita avaamassa lähetystyöntekijä Kirsi Vimpari ja EO:n Viron aktio.
Messukeskus / Lehdistö klo 11 & 16.30

11. Salaisuuksien kirja avautuu
Meitä kehoitetaan lukemaan Raamattua, koska sieltä löytyy apua elämän kysymyksiin. Eipä löydy, kun en saa kiinni mistään sivusta. Tekstiä on liikaa, ja oudot ohjeet ja sukuluettelot vievät innon lukemisesta jo alkumetreillä. Miten Raamattua tulisi lähestyä? Raamattua ja sen lukemista avaamassa varhaisnuoriso- ja nuorisotyöntekijä Joona Vuorinen.
Messukeskus / Kokoustila 7 klo 11 & 16.30

12. Viidentoista minuutin valokeilassa
Kaikki me siitä unelmoimme ja useat meistä sitä tavoittelevatkin – huomiota ja parrasvaloissa olemista. Miksi toisten huomio on meille tärkeää, ja miten pahalta tuntuu, kun jäämme vaille huomiota. Kuinka onnellisia suuret julkkisuuden henkilöt ovat? Nähdyksi tulemisesta, huomioimisesta, huomiotta jäämisestä ja käytännön pienistä eleistä, yhteisövalmentaja Marika Salo.
Messukeskus / Kokoustila 7 klo 12.15 & 18

13. Vapaa ja vahva (työntekijästudio, vain iltapäivällä)
Työn ja arjen ristiriitaisessa kilpajuoksussa joudumme välillä todistamaan läheisille, työtovereille ja varsinkin itsellemme kuinka vapaita ja vahvoja olemmekaan. Tänään saadaan käteen kuppi kuumaa ja vastapäätä istuu ihminen, jonka kanssa voin jakaa arkea tai sitten vain nauttia hyvästä seurasta. Työntekijästudiossa luvassa tarinoita Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinosen johdolla teemalla ”Voit luottaa minuun”, musiikissa Jippu.
Gatorade Center / Business Club klo 16.30

14. K18-studio: Lahjaksi seurakuntayhteys
Lahjoja… nuorten aikuisten toimintaa ympäri Suomea… Haluaisitko kuulua johonkin? Oletko kiinnostunut yli 18 vuotiaiden toiminnasta Suomessa? Studiossa kokemuksia jakavat Evankelisten Opiskelijoiden nuoret aikuiset. Aleksi Kuokkanen puhuu omien lahjojen löytämisestä ja musiikissa Eve ja Ossi. Tervetuloa tekemään löytöjä!
Messukeskus / Kokoustila 3, 2. krs klo 11 & 16.30 

 

Workshopit

1. Open Stage
Viime vuonna festareiden suurimmat spontaanit aplodit keräsi Open Stage -esiintyjä. Onko tänä vuonna sinun vuorosi? Olitpa muusikko, koomikko, tanssija tai jonkun muun taiteen taitaja, nyt on sinun tilaisuutesi esiintyä innostuneen yleisön edessä. Yksi esiintyjä pääsee vetämään esityksensä sunnuntaina päälavalla. Open Stagea hostaa Pekka Laukkarinen.
Messukeskus / A-stage, A-halli klo 11 & 16.30

2. Sirkus
Useimmat meistä ovat olleet joskus katsomassa oikeita sirkustaiteilijoita. Tänä vuonna Maata Näkyvissä -festarit tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla montako palloa ja keilaa sinulla pysyy yhtä aikaa ilmassa. Luovasti mutta turvallisesti sirkuksen salaisuuksiin ja temppuihin meitä ohjailee Turun sirkuskoulu. Täällä voit vain piipahtaa, tai viettää pidempäänkin aikaa.
Messukeskus / Bankettisali 2 klo 11 & 16.30

3. Festaripingis Super Cup

Viime vuoden mestaruus meni Muurameen. Onko tänä vuonna sinun vuorosi? Useimman seurakunnan varustukseen kuuluu edelleen pingispöytä, verkko, mailat ja pieni valkoinen pallo. Ilmoittaudu mukaan Maata Näkyvissä -festareilla pelattavaan Super Cupiin ja ota kaverisi kannustamaan! Alku- ja välierät pelataan Messukeskuksessa lauantaina ja finaali Gatorade Centerissä lauantain pääkonsertissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä!
Messukeskus / Bankettisali 1 klo 11 & 16.30

4. Futsal
Festarihälinän keskeltä vaihtelua hakeville tarjotaan mahdollisuutta ottaa kunnon hiet hyvän liikunnan parissa. Futsal tarjoaa hauskanpitoa, hyvää seuraa ja kunnon pelit. Ota mukaan sopivat pelikamppeet ja lähde hakemaan parhaita maalipaikkoja.
Yhteislähtö ja bussikuljetus Gatorade Centerin pääovien edestä klo 10.45 & 16.15 

 

Kävitkö studiossa tai workshopissa? Jätä palautetta osoitteessa www.lyyti.in/studiot2017 ja osallistut samalla vuoden festaripakettien arvontaan.