suljetan

Vuoden 2017 festariohjelma on julkaistu!

Vuoden 2017 festariohjelma on julkaistu!

Marraskuussa vietettävien Maata Näkyvissä -festareiden ohjelma on julkaistu. Lauantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty yhdysvaltalainen pop-rock-yhtye Tenth Avenue North. Yhdysvalloissa suurimpia kristillisiä festareita pääesiintyjänä kiertävä yhtye saatiin vihdoin Suomeen.

− Kävimme toissakesänä jenkeissä katsomassa bändejä ja Tenth Avenue North teki silloin lähtemättömän vaikutuksen muiden huippubändien seassa, tapahtuman projektipäällikkö Lauri Halme kertoo. – Bändi sai mielettömän otteen yleisöönsä ja heidän sanomansa käsitteli hienolla tavalla jokaisen ihmisen iloja ja kipuja. Heti keikan jälkeen olimme sitä mieltä, että tämä on saatava Suomeen.

Lauantaina nähdään myös saksalainen dance-, pop- ja rockyhtye Good Weather Forecast (GER). Viimeksi vuonna 2015 Maata Näkyvissä -festareilla esiintynyt yhtye julkaisee syksyllä uuden albumin ja tulee sen tiimoilta kiertämään Eurooppaa kiihtyvällä tahdilla.

– Bändi on tehnyt tinkimätöntä työtä musiikkinsa eteenpäin viemiseksi ja on upeaa saada heidät jälleen Turkuun, Halme toteaa.

Edellisten lisäksi Maata Näkyvissä -festareiden lavalle nousee manchesteriläinen hip hop-, rap- ja dance-yhtye LZ7 (UK), joka on festarivieraiden kestosuosikki.

Kotimaisista gospelartisteista lavalla nähdään mm. gospelrockin kärkinimi Park 7, räppärit Mikaveli ja Roisi Roni sekä ensi kertaa Gatorade Centerin lavalle nousevat NNS ja Ida Bois. Lauantai-illan esiintyjiin kuuluu myös rap-artisti Ruudolf, joka on tehnyt upean uran artistina ja tuottajana debyyttilevynsä Doupeimmat Jumala seivaa jälkeen.

Maata Näkyvissä -festareita vietetään tänä vuonna 17.–19.11.2017. 33. kertaa vietettävä tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Nykyään se on yksi Euroopan suurimmista kristillisistä nuorten tapahtumista. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna yli 20 000 nuorta ympäri Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.