suljetan

Suurin rakkaus kantaa

Maata Näkyvissä -festareiden kolmantena päivänä pohditaan, mitä Jumalan armo saa aikaan. Apostolien teoissa kerrotaan, mitä tapahtui, kun Pyhä Henki oli helluntaina synnyttänyt seurakunnan. Opetuslapset ja muu väki kertoivat Jeesuksesta, mutta kuten luvusta 12 käy ilmi, hyvin liikkeelle lähtenyt evankeliumin työ kokee kovan takaiskun, kun Stefanos saa ensimmäisenä marttyyrinä surmansa uskonsa tähden. Kansa pakenee Antiokiaan nykyisen Turkin seudulle. Barnabas lähtee Jerusalemista selvittelemään, miten siellä jaksetaan, ja perillä häntä odottaa iloinen yllätys. Raamattu kertoo, että hän ilahtui nähdessään, mitä Jumalan armo oli saanut aikaan.

Mitä armo oli saanut aikaan, mikä ilahdutti Barnabasta? Todennäköisesti se, että paikalla oli runsaasti ihmisiä, joilla oli mukavaa ja kivaa, vaikka tulevaisuus varmasti huoletti heitä. Heillä oli evankeliumin kautta tietoisuus siitä, että he kelpaavat Jumalalle. Luulen, että porukalla oli hyvä yhteys keskenään. Ihmiset nauttivat myös uskon vapaudesta. Kipeyden ja vainojen keskellä kaikki on lahjaa, kaikki on armoa. Barnabas rohkaisi heitä pysymään uskossa, luottaen iloisella mielellä Raamatun lupauksiin. Sitä samaa hän sanoo tänään meille.

Toivon, että Jumalan armo saa aikaan suuria tulevilla Maata Näkyvissä -festareilla. Armo saa aikaan uskon iloa, riemua ja vapautta, suurta yhteyden tunnetta ja yhteisöllisyyttä. Jumalan armon vaikutuksesta usko saa syntyä, ja usko voi vahvistua. Saamme olla Maata Näkyvissä -festareilla taas Jumalan suurella aarrearkulla. Suurin aarteemme on evankeliumi, tietoisuus siitä, että Jeesuksessa saamme syntimme anteeksi ja kelpaamme Jumalalle. Tästä tiedosta iloitsemme Turussa. Mitä armo saa aikaan, kun Maata on Näkyvissä?

Juha Heinonen