suljetan

STUDION SATOA: RUKOILE JA LUOTA

STUDION SATOA: RUKOILE JA LUOTA

Oletko muistanut jutella Taivaan Isän kanssa viime aikoina? Rukous on tärkeä ja oikeastaan varsin helppo tapa olla yhteydessä Jumalaan. Mutta kuullaanko rukoukseni todella?

Antti Laato veti Maata Näkyvissä -festareilla studion rukoilemisesta.

– Mietitäänpä alkuun tilannetta, että pitäisi tehdä raha-anomus rikkaalta henkilöltä. Eduksi tuossa tilanteessa olisi, että tuntisi jonkun tuon rikkaan henkilön lähipiiristä ja saisi tältä vinkkejä siitä, minkälainen anomus kannattaisi tehdä, Laato aloitti.

– Meillä kristityillä on se ihmeellinen etuoikeus, että olemme saaneet juuri tällaisen vahvan osviitan Jumalan omalta pojalta. Jeesus opetti meille Isä meidän -rukouksen. Vapaaseen rukoukseen kannattaa lisätä loppuun tämä rukous. Siinä rukoillaan niin paljon sellaisiakin asioita, joita itse emme edes ymmärrä. Jumalalta kannattaa rukoilla asioita, joita hän haluaa meille antaa. Isä meidän -rukous on juuri tällainen, Laato jatkoi.

– Omaan rukoukseen voi liittää mukaan myös psalmeja. Psalmit on Raamatun kirja, joka sisältää 150 esimerkkirukousta. Usein psalmeja luetaan ajatellen, että itse etsii Jumalaa. Kuitenkin näiden tekstien kohdalla saa huomata, että se onkin Jumala, joka etsii minua. Syntymästäni saakka Hän on etsinyt minua ja Hän on nimenomaan halunnut löytää minut. Tämä tuo rukoukseen aivan uuden näkökulman, Laato vinkkaa.

­­–Psalmit tuovat esiin myös rukouksen todellisen asetelman. Ihminen, rukous ja ihmisen asiat eivät ole milloinkaan piilossa Jumalalta. Jumala näkee ja tuntee meidät, olimme missä tahansa. Piiloutuminen ei ole mahdollista, toteaa Laato.

Rukouselämän ei tarvitse olla ruikuttamista ja rukouksen aiheen vähättelyä epäillen, kuullaanko sitä. Antti Laato muistuttaa, että rukouksessa kohdataan elävä Jumala, joka on luvannut kuulla jokaisen rukouksen. Siihen lupaukseen saa aina luottaa. Meillä on Jumalan sanaan perustuen lupa odottaa, että Jumala haluaa vastata rukouksiimme.

Saat siis rukoilla luottaen, kiittäen ja iloiten. Älä jätä rukoilemista vain festareille ja nuorteniltaan. Rukoile joka päivä, sillä Taivaallinen Isä haluaa kuulla mitä sinulla on sydämelläsi.

Maria Sorje