suljetan

Mitä tapahtui pääkonsertissa katsomoiden takana?

Mitä tapahtui pääkonsertissa katsomoiden takana?

Gatorade Centerin käytävillä saattoi pääkonsertin aikana nähdä jos jonkinmoista viilettäjää. Kävelin päänkorkuisen irokeesiviuhkan perässä, kun minua vastaan töpsötteli Pikachu. Jossain kauempana viiletti lehmä. Kun käännyin ympäri, Pikachuja oli kaksi. Selvä kloonitapaus, ajattelin. Yksisarvisia ei näkynyt, joten ajattelin niiden olevan permannolla musikkia märehtimässä.

Kojukadulla kävi hyväntuulinen kuhina. Oli nuorisotyötä, stailausta, paitamyyntiä, Karkun evankelista opistoa ja neuvontaa. Neuvonnan nuoret miesoppaat kertoivat tiskillään kuulleensa sekä mahdottomia kysymyksiä että mahdottomia vastauksia. Joku oli tullut kysymään, mitä tarkoittaa pimeä energia. Neuvojan mukaan kysyjä oli saanut ihan kelpo vastauksen.

Krikin vapaa-aikaympäristö oli autio. Yksinäinen järjestyksenvalvoja siellä piti vahtia ottaen välillä muutaman askeleen suntaan tai toiseen. Minilätkäkentän hanskat olivat tiskissä, stigan valotaulut sammutetut ja pöytäfutiksen pallot paikoillaan. Taisi olla erätauko ja pelaajat huilimassa.

Käytävätohinassa kuulin, miten yksi kertoi toisen luulleen Ruudolfia Tommi Eviläksi, sillä onhan molemmilla pitkät hiukset: asfalttisoturilla ja pituushyppääjällä. Joku käveli vastaan HALAAKKO NÄÄ MUA? -kyltin kanssa. Liian vieras murre turkulaiselle. En uskaltanut halata.

Palasin takaisin tukikohtaani Sport Bariin. Oikaisin itseni suoraksi hämyisälle lavalle, jonka edessä Dien Taylor oli päivällä pitänyt kanavaansa. Suljin silmät ja pikakelasin kuluneita tunteja. Hieno päivä, hieno ilta, vielä hienompi Vain elämää gospel. Kylläpä oli väsymykseni hyvällä ansaittu!

Petra Snickars

Tervetuloa Maata Näkyvissä -festareiden kiitosmessuun Turun Lutherin kirkolle (Puutarhakatu 8 A) sunnuntaina 3.12. klo 11. Messun jälkeen on tarjolla kakkukahvit!