suljetan

Maata Näkyvissä -leiri 10.-12.3.2017

Armo

‪Tämä vuosi juhlitaan puolen vuosituhannen parasta tapahtumaa. Saksalainen pastori naulasi kirkkonsa oveen ison viestin kaikkien nähtäväksi. Teesit huusivat tärkeän tiedon: Ihminen ei pelastu omilla ansioillaan vaan yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Jeesuksen tähden. Tätä viestiä huudamme, laulamme, pompimme ja hihkumme myös täällä, Maata Näkyvissä -leirillä maaliskuussa Karkussa. Meillä on armo, meillä on Maata Näkyvissä.
Tervetuloa mukaan!!
T. Festaritiimi

OHJELMA

‪Perjantai 10.3.2017

17:00 Punaiset valot vaihtuvat vihreiksi
Baana on aurattu auki. Päivällinen katettu valmiiksi ja ilmoittautuminen alkaa.

18:45 Urku auki armossa kiinni
Kauanko vielä, ennen kuin ovet aukeavat ja bändi alkaa soittaa? Ei enää sekuntiakaan, vartti sinne tai mieluummin tänne, kun festarileirin alkupaloja tarjotaan kaikilla mausteilla. Alkulämpöjen noustessa odotellaan pitkän tien matkaajia, mutta nyt lauletaan, fiilistellään ja ihmetellään festarileirin kuumaa huumaa. Alkulämmittelyissä mukana Houseband, videoita, haastatteluja ja salamapuheenvuoroja.

19:30 Hullut päivät Taivaan pörssikursseilla
Taivaankannen tienoilta ei kanneta keltaisia kasseja, sillä näiden markkinoiden tuotteita ei osteta halvalla, eikä tinkiminen kannata. Suurimmat aarteet heitellään janoisille matkaajille ilmaiseksi ilman paineita, kun kaikki on lahjaa! Maata Näkyvissä -festarileirin isoissa avajaisissa lauletaan, iloitaan sekä ylistetään Armon antajaa. Yhteistä laulamista liidaa Riina Halme & co. Mukana Houseband sekä festariväki, videoita sekä tunnelmaan sopivia tsydeemejä pilvin pimein.

20:45 Iltapala

21:15 Perjantaina koko rahalla
Kun ympäri mennään ja yhteen tullaan, niin maisema saattaa heittää kärrynpyörää ja sielun peilin pysäytyskuvassa näkyvät kyynelten tekemät vuonot poskipäiden seudulla. Painaville repuille löytyy kantaja, ja väsyneisiin askeleisiin saadaan uutta virtaa ja dynamiittia. Raamattuopetus 1: Armon antaja vs. armon kantaja, Lasse Simpanen, musiikilliset hypet heittelee Roni Samuel.

‪23:15 Ovi auki onnen maahan
Suurelle pihalle kurvannut, väsynyt sekalainen seurakunta huomaa ilokseen, että harja on jätetty oven väliin. Sisällä on lämmintä ja viihtyisää, ja seurakin on ihan parasta A-ryhmää. Iltahartaudessa Maaria Toskala ja Houseband.

 

‪Lauantai 11.3.2017

8:00 Aamupala

9:00 Avaruuden kattoikkunalla
Voiko ihanammin aamun enää alkaa, laulaa tekopirteä trubaduuri, mutta aamufestariastronautti lentää mollissakin linnunradan ympäri hyvällä meiningillä. Festarileirin avaruuden ikkunasta näkee kauas ja kuulee kaukaisuuden kuiskaukset sekä vieressä matkaavan sydämen lyönnit. Täältä me suuntamme uuteen päivään yhdessä, sydämet samassa tahdissa pamppaillen. Aamuhartaus Lauri Halme, Houseband, yhteislaulua sekä festarileiriin heräämistä. Raamattuopetus 2: Armotonta menoa teillä, toreilla ja meillä, Iida Halme.

10:30 Workshopit

‪11:45 Lounas

‪12:00 Festarikauppa ja kappeli avoinna

‪12:45 Tiesin, että tunnet samoin
Täydessä aamujunassa ei katsota silmiin eikä juttu oikein luista. Yhtäkkiä sisään astuu joku, joka huomaa ihmisen. Hän puhuu, nyökkää ja kuuntelee. Iloisen puheensorinan lisääntyessä junavaunun harmaat seinät ovat muuttuneet oransseiksi. Konsertissa lähellä meitä Park 7 acoustic, Houseband sekä raamattuopetus 3: Lähimmäisen paikka ja palkka, Eveliina Kiviranta & Minttu Ryösö.

14:00 Päiväjuoma

‪14:30 Open stage, avoin lava
‪Tyttö, sinä olet tähti, hei poika, sinussa on potkua! Nyt talentit pois piilosta ja hyvällä meiningillä esiintymään maailman parhaan yleisön eteen.

15:15 Ihan pihalla superspesiaali
Kellot soivat ja sireenit huutavat koko Maata Näkyvissä -leirin superseurakunnan ihan pihalle, mutta suurimpien kujeilujen jälkeen juostaan, hypitään ja heilutaan, kun jalkojen alla on kovaa maata. Mukana koko MNF-leiritiimi, sinä sekä minä.

‪Saunat

17.00 Päivällinen

‪18.00 Studioinfot

‪18:10 Studiot

‪‪19:30 Armon aurauskulmilla
Salamavalojen loisteessa punaisia mattoja pitkin liikkuu värikäs seurakunta. Illan isäntä on asentanut valot kohdalleen ja vääntänyt vivuista aina oikeaan suuntaan ihastellen jokaista luotua lastaan. Kaikki antavat parastaan hurraavan yleisön edessä. Pitkiä katseita ja nopeita käänteitä tarjoilevassa Festarileirigaalassa mukana pajojen satoa, Fanni & Ilona, Tikkis ja Toikkis, Nuorisotyölinja, Houseband sekä raamattuopetus 4: Jotain rajaa armollakin, Juha Heinonen.

20:45 Iltapala

‪21:30 Lupauksien lainelaudalla
‪Elämän myrskynratsastajat menevät taas täysillä seitsemääsataa, hyvän sään hyökyaalloilla ehtii ihmetellä paremman rannan ihmeellistä näkymää. Näillä aalloilla ei ketään lyödä laudalta, vaan mukaan mahtuu surffareista pienin sekä suurin. Iltagaalan isossa jatko-osassa GFM, Houseband sekä nuoren puheenvuoro.

‪23:30 Paratiisin jälkilämpö
‪Tänä iltana pitkän ilon jälkeen itketään vain ilon ja helpotuksen kyyneleitä. Lupauksen lapsilla on hämärän hetkellä mukanaan myötätuuli. Pimeän pelko poistuu, kun tutun koivukujan päässä tervehtii tuttu pihavalo. Olemme kotona taas. Iltahartaus Valtteri Tikkakoski, mahdollisuus rukoukseen ja sielunhoitoon.

 

‪Sunnuntai 12.3.2017

8:30 Aamupalaa omaan tahtiin

‪9:15 Kuningashuoneen kattohuoneistossa
‪Aavikon tuulessa voi unihiekka kutittaa hetken silmäkulmaa, mutta voittajan puolelta ilosanomaa huutava viidakoiden valtias läppää nupit kaakkoon ja kokoaa kansan juhlahuoneen parvekkeelle, josta näkee kauas. Aamun ensihetkissä mukana Houseband, Jellona sekä Nuorisotyölinja.

‪Pakkailua ja kikkailua

‪11:00.Taivas koskettaa maata -messu
Seurakunta kokoontuu yhdessä Jumalan armosta ja rakkaudesta nauttimaan sekä juomaan kuolemattomuuden maljasta. Tässä on ihmeellisen hyvä olla. Ehtoollisjumalanpalvelus: Erkki Koskenniemi ja Markus Malmivaara.

Lounas

13:15 Kotirannan katseenvangitsijat
Sumuisen pellon reunalla toivonkipinät synnyttävät sakean savuverhon. Tuuhean metsän suojasta nousee musiikki, joka kutsuu näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, mitä Mestarilla on tänään tarjolla. Festarileirin viimeisessä risteyksessä parasta matkaseuraa tarjoaa Houseband, MN-tiimi videoineen ja juttuineen sekä Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat. Raamattuopetus 5: Mitä kannat repussasi, Markus Saarenketo.

 

Workshopit

1. Beaty & showers: Luvassa hemmotteluhetkiä, kohtaamisia sekä pientä ja positiivista kuorimista niin ihon alta kuin päältäkin (vain tytöille). Veronika Puntila, Sanni Halme, Joanna Lindqvist ja Sari Aho.

2. Säbäjäbä rules: Liikunnallisia irtiottoja reikäpallon ja mailan kanssa. Tässä pajassa pelataan salibandyä. Aapo Anttoora

3. SingStar: Nyt tarjotaan itselle sopivaa paikkaa parrasvaloissa niille, jotka ilmaisevat itseään laulun lahjalla. Lauletaan, kohdataan ja treenataan jotain illlan ja seuraavan päivänkin varalle. Matias Piittala ja Houseband

4. ImproTeam: Mitä tapahtuu, kun astut tutusta käyttäytymisen kuplasta ulos, ja ihan tutuin mukavuusalueesi jää taakse? Tässä pajassa päästään kokeilemaan omia rajoja draaman alueella turhista lainalaisuuksista välittämättä. Juhani Tikkanen.

5. Maailmojen sota ja rauha: Mahdollisuus kokea jotain uutta ja mielenkiintoista. Maailmojen sota ja suuret rauhanneuvottelut pitävät maailman kohdallaan – ainakin heille, jotka ovat mukana Karkun pihametsässä. Oskari Puntila ja Valtteri Tikkakoski.

 

Studiot

1. Armolahjat vai arvolahjat: Paavali kehotti nuorta Timoteusta käyttämään armolahjaansa. Mitä armolahjoja Jumala voisi minulle antaa, ja missä ja miten niitä käytetään? Kenelle armolahjoja annetaan? Asiaa Jumalan antamista armolahjoista, Johan Helkkula.

2. Rauha X3: Maailma huutaa, vihaa ja villitsee levotonta sydäntä. Juoksenko pimeässä koko matkan vai voisinko löytää rauhan? Miten saan rauhan itseni, lähimmäisteni ja Jumalan kanssa? Rauhasta alustelee Timo Nisula.

3. Taas väsyttää: Aamulla on mahdotonta päästä liikkeelle, väsymys valtaa mielen, sydämen ja pikku hiljaa koko kehon. Miten selviydyn kaikkien vastuiden ja tekemisteni kanssa, kun väsymys seuraa kantapäillä? Väsymyksen problematiikaa avaa Laura Lamminmäki.

4. Vastaako Jumala: Rukoushetkissä ajatus harhailee ja rukous katkeaa kattoparruun. Arjen haasteissa Jumala tuntuu olevan hiljaa ja kaukana. Onko Jumala nukahtanut, vai eikö hän välitä minun toiveistani, iloistani ja suruistani? Vastaako Jumala, kysyvät Sanni Halme ja Joanna Lindqvist.

5. Suvaitsemattomat tiukkapipot: Olenko rasisti, tiukkapipo vai konservatiivinen vanhauskoinen? Miksi suvaitsevaisimmat kristityt ovat niin vihaisia heille, jotka erottavat oikean väärästä, ja miksi kristityn tulee hyväksyä erilaisuus? Miksi rasismi on aina väärin? Suvaitsevaisuudesta, Remo Ronkainen.

INFOT

Maata Näkyvissä -leiri järjestetään Karkuun evankelisella opistolla, joka sijaitsee junaradan varrella. Voit siis saapua leirille junalla tai omalla kyydillä. Tarvittaessa noudamme sinut opistolle Karkun rautatieasemalta.
Sinun tulee olla vähintään 15-vuotias tai olet menossa tämän vuoden aikana rippikouluun.

Leirihinnasto
– Kokopaketti: 49 € (sisältää ruoat, majoituksen ja ohjelman)
– Osapaketit: pe–la 39 €, la–su 39 € (sisältävät ruoat, majoituksen ja ohjelman)

Ilmoittautuminen
https://keokarkku.fi/lyhytkurssi/maata-nakyvissa-leiri-2/
Klikkaa ”Ilmoittaudu lyhytkurssille” ja valitse listasta ”Maata Näkyvissä -leiri 10.-12.3.2017”
– Ilmoittaudu leirille 3.3.2017 mennessä
– Ilmoittautuneille lähetämme leirikirjeen postitse.

Kulkuyhteydet

Karkkuun pääsee kätevästi junalla. Karkun rautatieasema on Tampereen ja Porin välisen radan varrella. Junamatka Tampereelta Karkkuun kestää puoli tuntia. Karkkuun pääsee myös linja-autolla. Tarkista oma matkareittisi: www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.