suljetan

Maata Näkyvissä irtisanoutuu kaikesta syrjinnästä

Maata Näkyvissä -festarit ovat taas tältä vuodelta takana. Viime aikoina nuorten osallistuminen kristillisiin tapahtumiin on ollut laskussa, tästä syystä tämän vuoden festareiden tekemistä leimasi etukäteen tietty epävarmuus siitä paljonko osanottajia saapuu marraskuiseen Turkuun. Olimme iloisia, että teitä tuli tänä vuonna 18 500. Jos olit mukana niin iso kiitos osallistumisesta yhteiseen työhön!

Perjantain ehtoollismessun aikaan alkoi somekampanja, joka syytti festareita naispappien syrjinnästä. Tämä kampanja näkyi ja tuntui jo festareiden aikana. Vastasin lauantaina Kotimaan toimittajan kyselyyn, että en pidä kampanjaa tahallisena häirintänä, koska ymmärrän sitä mielipahaa, jota naispuolisilla pastoreilla on sen kanssa, että kutsumme festareiden jumalanpalveluksiin vain miespappeja. Tämä käytäntö lähtee Sleyn noudattamasta perinteisestä raamattukäsityksestä, joka ei ainakaan vielä ole ev. lut. kirkossa harhaoppi. Kyse ei siis ole tasa-arvokysymyksestä, eikä sillä haluta kiusata tai syrjiä naisia. Festareiden jälkeen keskustelu somessa on jatkunut ja Helsingin Sanomat leimasivat meidät kiusaajiksi ja syrjijöiksi.

Maata Näkyvissä -festareilla on paljon naisia töissä isoissa ja vaativissa tehtävissä. Lisäksi opetusvastuuta on myös naisilla, niin päälavalla kuin studioissa, joissa pureudutaan tiettyihin aiheisiin syvemmin kuin lavalta käsin on mahdollista.

Tahdon omalta osaltani korostaa, että Maata Näkyvissä -festarit sanoutuvat irti kaikesta kiusaamisesta ja syrjinnästä. Tällä hetkellä on tiedossa yksittäinen ihminen, joka on saanut pahaa aikaan kohtaamalla naispuolisia pastoreita ikävän viestinsä kanssa. Tästä olemme erittäin pahoillamme ja teemme kaikkemme kitkeäksemme jatkossa vastaavan toiminnan pois festareilta. Mikäli koet tulleeksi häirityksi MN-festareilla voit olla yhteydessä festaritoimistoon (toimisto(ät)maatanakyvissa.fi).

Maata Näkyvissä -festareiden tarkoitus on tavoittaa ihmisiä sillä ilosanomalla, että Jeesuksen tähden syntimme on anteeksi annettu ja meillä on armon kautta pelastus ja pääsy iankaikkiseen elämään. Emme halua festareilla opettaa eripuraisuutta, vaan luoda yhteyttä. Haluamme luoda yhteisöllisyyttä sisältö edellä, jolloin festarivieraat saisivat kestäviä eväitä mukaan arkeensa.

Henkilökohtaisesti iloitsimme Maata Näkyvissä -festareilla jokaisesta vieraasta niin nuorista, aikuisista, nuorisotyöntekijöistä kuin pastoreistakin.

Toivottavasti tapaamme ensi vuonnakin Maata Näkyvissä -festareilla, kun teemana on Rauha.

Juha Heinonen,
Sleyn nuorisotyön johtaja